Pařížské brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pařížské brambory
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 23228 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
40 ml | Ocet vinný |
120 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Pařížské brambory | |
600 g | Brambory |
10 g | Estragon |
20 g | Kerblík |
15 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 989,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Sůl, Brambory, Estragon, Kerblík, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pařížské brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme a celé uvaříme v osolené vodě asi 15 až 20 minut. Scedíme a necháme okapat. Brambory nyní nakrájíme na menší kousky, polijeme bílým vínem, zalijeme olejovou zálivkou a necháme chvíli odležet. |
2 | Mezitím pokrájíme nadrobno petrželku, estragon a kerblík. Vmícháme do brambor a můžeme podávat. |