Jednoduchý recept

Tagliatelle s chutí moře

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23229
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
800 g Mušle svatojakubské
60 ml Olej olivový
200 g Olihně
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
8 ks Rak říční
5 g Sůl
350 g Těstoviny Tagliatelle
100 ml Víno bílé
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 909 kcal
Kilojoule 3 804kJ
25% Sacharidy 88 g
38% Tuky 29 g
72% Sodík 1 g
120% Bílkoviny 68 g

Tagliatelle s chutí moře postup přípravy receptu:

1

Mušle necháme několik hodin odmočit.

2

Připravíme si omáčku. Očistíme raky, opláchneme a pokrájíme na kousky. Olihně oloupeme, propláchneme a pokrájíme na kroužky.

3

Mušle scedíme, dáme do pánve spolu s oloupaným stroužkem česneku a pálivou papričkou, zalijeme bílým vínem a 1 lžící oleje a za občasného zatřesení pánví je pod pokličkou necháme otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušle ze skořápek a dáme stranou. Skořápky a neotevřené mušličky vyhodíme.

4

Mezitím rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme zbývající česnek, po chvíli pokrájené raky a za občasného zamíchání je asi 2 minuty smažíme. Přidáme vyloupané mušle a uschovanou tekutinu, v níž se vařily, a všechno ještě asi 1 minutu vaříme. Nakonec vše trochu osolíme a posypeme pepřem.

5

Uvaříme těstoviny, vše smícháme a posypeme sekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept