Tagliatelle s chutí moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s chutí moře
Tagliatelle s chutí moře
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23229 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
800 g | Mušle svatojakubské |
60 ml | Olej olivový |
200 g | Olihně |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
8 ks | Rak říční |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Tagliatelle |
100 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 380,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 146,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 6,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Olihně, Rak říční, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mušle svatojakubské, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s chutí moře postup přípravy receptu:
1 | Mušle necháme několik hodin odmočit. |
2 | Připravíme si omáčku. Očistíme raky, opláchneme a pokrájíme na kousky. Olihně oloupeme, propláchneme a pokrájíme na kroužky. |
3 | Mušle scedíme, dáme do pánve spolu s oloupaným stroužkem česneku a pálivou papričkou, zalijeme bílým vínem a 1 lžící oleje a za občasného zatřesení pánví je pod pokličkou necháme otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušle ze skořápek a dáme stranou. Skořápky a neotevřené mušličky vyhodíme. |
4 | Mezitím rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme zbývající česnek, po chvíli pokrájené raky a za občasného zamíchání je asi 2 minuty smažíme. Přidáme vyloupané mušle a uschovanou tekutinu, v níž se vařily, a všechno ještě asi 1 minutu vaříme. Nakonec vše trochu osolíme a posypeme pepřem. |
5 | Uvaříme těstoviny, vše smícháme a posypeme sekanou petrželkou. |