Tvarohová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová zmrzlina
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2323 |
Kategorie: | Zmrzlina bezlepková |
Ingredience
30 g | Cukr hroznový (glukóza) |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
150 ml | Mléko polotučné |
100 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 96,3mg |
Draslík | 8,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr hroznový (glukóza), Mléko polotučné, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Mléko s cukrem a glukózou přivedeme k varu. Směs nalijeme na vaječný žloutek, vše důkladně promícháme a necháme vychladnout. Poté přidáme tvaroh. |
2 | Směs vložíme do zmrzlinového strojku a podle návodu připravíme zmrzlinu. |