Recept

Hrášková polévka s římským salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 23230

Ingredience

230 g Hrášek
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Salát římský
1 špetka Sůl
125 l Vývar zeleninový
3 polévková lžíce Zakysaná smetana
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

962% Kalorie 18,977 kcal
Kilojoule 79 399kJ
667% Sacharidy 2,403 g
1056% Tuky 792 g
7301% Sodík 146 g
1236% Bílkoviny 695 g

Hrášková polévka s římským salátem postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku rozehřejeme máslo. Přidáme šalotku a za občasného míchání ji opečeme na středně mírném ohni.

2

Přidáme hrášek, nakrájený římský salát, vývar, muškátový oříšek a podle chuti osolíme a opepříme. Polévku přivedeme k varu, oheň zmírníme a polévku vaříme 10 až 15 minut, dokud hrášek nezměkne.

3

Kastrol odstavíme, polévku necháme mírně vychladnout a rozmixujeme ji. Polévku vrátíme zpátky na oheň a prohřejeme. Poté ji rozdělíme do polévkových misek, přidáme zakysanou smetanu a ozdobíme pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept