Hrášková polévka s římským salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášková polévka s římským salátem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23230 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
230 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Salát římský |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
125 l | Vývar zeleninový |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2 403g |
---|---|
Cholesterol | 579,6mg |
Draslík | 43g |
Vláknina | 574g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 25,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2g |
Vitamín E | 228,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 176,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Muškátový oříšek, Pažitka, Salát římský, Šalotka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášková polévka s římským salátem postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku rozehřejeme máslo. Přidáme šalotku a za občasného míchání ji opečeme na středně mírném ohni. |
2 | Přidáme hrášek, nakrájený římský salát, vývar, muškátový oříšek a podle chuti osolíme a opepříme. Polévku přivedeme k varu, oheň zmírníme a polévku vaříme 10 až 15 minut, dokud hrášek nezměkne. |
3 | Kastrol odstavíme, polévku necháme mírně vychladnout a rozmixujeme ji. Polévku vrátíme zpátky na oheň a prohřejeme. Poté ji rozdělíme do polévkových misek, přidáme zakysanou smetanu a ozdobíme pažitkou. |