Plněná jablka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná jablka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 23234 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
25 ml | Citronová šťáva |
4 ks | Jablka |
40 g | Ořechy vlašské |
120 g | Rybíz červený |
40 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 11,0mg |
Draslík | 348,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Ořechy vlašské, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná jablka postup přípravy receptu:
1 | Jablka rozkrojíme podélně, vydlabeme lžičkou, až zůstane u slupky jen tenká vrstva dužiny. Vydlabanou dužinu vložíme do misky, přisypeme červený rybíz, posekané ořechy a vše spolu promícháme. |
2 | Vydlabaná jablka pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Půlky jablek naplníme směsí z misky, upravíme na talířky vždy po dvou půlkách a ozdobíme šlehačkou. |
3 | Podáváme jako dezert. |