Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23236
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
80 g Cibule
40 ml Olej stolní
50 g Petržel - nať
400 g Rajčata
300 g Sépie
5 g Sůl
300 g Těstoviny Linguine
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 908kJ
17% Sacharidy 62 g
16% Tuky 12 g
40% Sodík 804 mg
42% Bílkoviny 24 g

Linguine po sorrentsku postup přípravy receptu:

1

Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo je nasekáme. Petrželku nasekáme.

2

Sépie očistíme, vykucháme, zbavíme očí, kostí, zobáčku a kůže a chapadélka nahrubo nakrájíme. Tělíčka také nakrájíme na kousky.

3

Oloupeme cibuli a jemně nakrájíme. Stroužek česneku lehce podrtíme. Do pánve nalijeme olej, cibuli a česnek na něm při střední teplotě osmažíme, ale nenecháme je zhnědnout. Přidáme chapadélka a pokrájená tělíčka sépií a bez pokličky chvíli prudce smažíme. Potom scedíme a odložíme stranou.

4

Do téže pánve dáme pokrájená rajčata, špetku soli, špetku pepře

5

a vše za občasného zamíchání asi 15 minut dusíme. Přidáme sépie a trochu nasekané petrželky.

6

Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny, scedíme, přelijeme směsí se sépiemi a posypeme zbývající nasekanou petrželkou. Hotový pokrm

7

podáváme horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept