Lasagne s úhořem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s úhořem
Lasagne s úhořem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23239 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
5 g | Bazalka |
1 ks | Česnek |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
220 g | Úhoř říční |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 244,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s úhořem postup přípravy receptu:
1 | Prosijeme na vál mouku a přidáme tolik vody, abychom rukama vypracovali vláčné a hladké těsto. Válečkem ho tence rozválíme a nakrájíme z něho 3-5 cm široké nudle. |
2 | Petrželku a česnek společně nasekáme. Do nádoby dáme olej, nasekaný česnek s petrželkou, dužinu z rajčat a lístky bazalky. Vše osolíme, opepříme, promícháme a zakryté pokličkou při mírné teplotě 8-10 minut podusíme. Přidáme na kousky pokrájené plátky úhoře a všechno ještě asi 12 minut dusíme. |
3 | Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a uvaříme připravené lasagne al dente. Scedíme je, promícháme s připravenou omáčkou a podáváme. |