Jednoduché gazpacho - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduché gazpacho
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23244 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
Příloha | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cibule |
2 polévková lžíce | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Paprika červená |
2 polévková lžíce | Paprika zelená |
1 ks | Pečivo pšeničné běžné máslové |
Jednoduché gazpacho | |
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kostka | Kostkový led |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrnek | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 1,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 127,6mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurka salátová, Paprika červená, Paprika zelená, Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Ocet vinný červený, Okurka salátová, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pečivo pšeničné běžné máslové, Kostkový led, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jednoduché gazpacho postup přípravy receptu:
1 | Papriky a okurku nakrájíme, spolu s bazalkou a česnekem rozmixujeme. Přidáme propasírovaná rajčata, olivový olej, oba druhy octa, celou směs na hladko rozmixujeme. |
2 | Do rozmixované směsi přidáme zeleninový vývar a citronovou šťávu. Nalijeme do mísy, osolíme, opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme na 2 hodiny do chladničky. |
3 | Před podáváním připravíme okurku, cibuli, papriky a rozložíme je na malé talířky. Kostky ledu rozdělíme do talířků, polévku zamícháme a nalijeme na led. Ozdobíme snítkou bazalky, podáváme se zeleninou a čerstvým bílým pečivem. |
Poznámka
Servírujeme studené.