Salát Gabielle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát Gabielle
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 23246 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Chřest bílý |
2 polévková lžíce | Hořčice |
150 g | Kuřecí prsa |
80 g | Lanýž |
120 ml | Majonéza |
20 g | Máslo čerstvé |
80 g | Okurka salátová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 24,5mg |
Draslík | 286,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 221,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Majonéza, Okurka salátová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Lanýž, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát Gabielle postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, lanýže na proužky, chřest na plátky. Vsypeme na pánev, kde jsme rozehřáli máslo. Orestujeme asi 5 minut. |
2 | Vychladlé vložíme do mísy, přisypeme na proužky pokrájené okurky a promícháme s majonézou, do které jsme přidali dvě lžíce pikantní hořčice. |