Thajská kuřecí polévka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajská kuřecí polévka se zeleninou
Thajská kuřecí polévka se zeleninou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23249 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
3 ks | Chilli paprička |
2 ks | Citronová tráva |
1 ks | Galgan |
3 ks | Kafirové listy |
1 ks | Koriandr čerstvý |
500 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Limetková šťáva |
300 ml | Mléko kokosové |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 ks | Rajčata |
230 g | Shiitake houby |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 80,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citronová tráva, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Omáčka rybí, Rajčata, Shiitake houby, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Galgan, Kafirové listy, Kuřecí prsa, Mléko kokosové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajská kuřecí polévka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme citronelu a nakrájíme ji šikmo na silnější plátky. |
2 | Do kastrolu vlijeme kokosové mléko, přidáme citronelu, makrut a galgán. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a vaříme 2 minuty. Přilijeme vodu a znovu přivedeme k varu. Do polévky přidáme kuřecí maso, rajčata a houby, vaříme 5 minut. |
3 | Přidáme chilli papričky, limetkovou šťávu a thajskou rybí omáčku. Z polévky odstraníme citronelu a galgán. Hotovou polévku rozdělíme do misek a ozdobíme lístky koriandru. |