Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2325

Ingredience

120 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
30 g Droždí
285 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná celozrnná
110 g Máslo čerstvé
150 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
125 g Tuk rostlinný
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 932kJ
14% Sacharidy 51 g
34% Tuky 25 g
9% Sodík 174 mg
16% Bílkoviny 9 g

Oříškový koláč postup přípravy receptu:

1

400g mouky nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přilijeme 160ml vlažného mléka, propracujeme a necháme na teplém místě asi 20minut kynout. Poté do těsta vmícháme 60g másla, 40g cukru, vejce, žloutek a špetku soli. Vypracujeme těsto, zakryjeme a necháme vykynout do dvojnásobného objemu.

2

Mezitím přivedeme k varu zbývající mléko s 50g másla, přidáme 80g cukru a oříškové lupínky a asi 5minut provaříme.

3

Troubu předehřejeme na 200C.

4

Plech vyložíme pečícím papírem a vyválíme na něm z těsta plát. Potřeme oříškovou hmotou.

5

Zbylou mouku, rostlinný tuk, hnědý cukr a skořici smícháme a promneme prsty tak, abychom vytvořili drobenku. Tou posypeme koláč a necháme ještě 10min kynout. Poté plech dáme do trouby a pečeme 35minut.

6

Ze 3 lžic vody a moučkového cukru utřeme polevu, vychladlý koláč jí potřeme a necháme ztuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept