Jednoduchý recept

Artyčoky s krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 23253
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

4 ks Artyčoky
1 stroužek Česnek
6 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Citronová kůra
6 polévková lžíce Citronová šťáva
350 g Krevety tygří - loupané
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
1 špetka Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 178kJ
32% Sacharidy 116 g
8% Tuky 6 g
56% Sodík 1 g
87% Bílkoviny 49 g

Artyčoky s krevetami postup přípravy receptu:

1

Do mísy nalijeme studenou vodu a přidáme 2 lžíce citronové šťávy.

2

Z artyčoků vyndáme stonek, spodní konec zarovnáme a malé, tuhé listy odstraníme. Vrchní část artyčoků odkrojíme, listy zarovnáme nůžkami. Artyčoky položíme do vody s citronovou šťávou.

3

Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme zbývající citronovou šťávu a artyčoky a vaříme je 30-40 minut. Listy musí jít snadno oddělit od středu. Uvařené artyčoky položíme tak, aby z nich vytekla všechna voda a necháme vychladnout.

4

Na rozpálené pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme jarní cibulky a česnek a 3-4 minuty opékáme. Poté vmícháme krevety a opékáme je 3 minuty, dokud nezmění barvu.

5

Na závěr přimícháme rajčata a citronovou kůru, osolíme a opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept