Recept

Pečené kuře s bramborami a zeleninou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23254

Ingredience

500 g Brambory
0,5 ks Citrony
1 ks Fenykl sladký - hlíza
1200 g Kuře
1 ks Lilek
170 ml Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián sušený
8 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,146 kcal
Kilojoule 4 794kJ
8% Sacharidy 28 g
119% Tuky 89 g
21% Sodík 428 mg
109% Bílkoviny 61 g

Pečené kuře s bramborami a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Fenykl nakrájíme na čtvrtiny, lilek nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme semen a rozkrájíme ji na čtvrtiny. Kuře potřeme olejem, osolíme, opepříme. Polovinu citronu s tymiánem do něj vložíme a pečeme ho třicet minut v předehřáté troubě. Poté ho znovu osolíme, otočíme na záda, okolo naskládáme brambory, obojí polijeme masovou šťávou a pokračujeme v pečení dalších třicet minut.

2

Pak připojíme lilek, papriku, fenykl, česnek, kuře pokapeme olejem, trochu přisolíme, opepříme, zasypeme troškou tymiánu a pečeme dalších třicet až padesát minut, podle potřeby. Zeleninu v průběhu otáčíme a maso a brambory podléváme.

3

Pokrm podáváme s masovým výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept