Pečené kuře s bramborami a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře s bramborami a zeleninou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23254 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
8 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Citrony |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1200 g | Kuře |
1 ks | Lilek |
170 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Citrony, Kuře, Lilek, Paprika červená, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře s bramborami a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Fenykl nakrájíme na čtvrtiny, lilek nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme semen a rozkrájíme ji na čtvrtiny. Kuře potřeme olejem, osolíme, opepříme. Polovinu citronu s tymiánem do něj vložíme a pečeme ho třicet minut v předehřáté troubě. Poté ho znovu osolíme, otočíme na záda, okolo naskládáme brambory, obojí polijeme masovou šťávou a pokračujeme v pečení dalších třicet minut. |
2 | Pak připojíme lilek, papriku, fenykl, česnek, kuře pokapeme olejem, trochu přisolíme, opepříme, zasypeme troškou tymiánu a pečeme dalších třicet až padesát minut, podle potřeby. Zeleninu v průběhu otáčíme a maso a brambory podléváme. |
3 | Pokrm podáváme s masovým výpekem. |