Jednoduchý recept

Bucatini se žraločím masem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23258
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
60 ml Olej olivový
60 g Oregano čerstvé
5 ks Paprika zelená
5 g Pepř černý celý
300 g Rajčata
5 g Sůl
350 g Těstoviny Bucatini
100 ml Víno bílé
3 l Voda pitná
250 g Žraločí steak

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 481kJ
20% Sacharidy 73 g
26% Tuky 20 g
29% Sodík 573 mg
47% Bílkoviny 26 g

Bucatini se žraločím masem postup přípravy receptu:

1

Žraločí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nahrubo pokrájíme.

2

Očistíme zelené papriky a pokrájíme na nepříliš tenké kroužky. Oloupeme česnek a nasekáme.

3

Do pánve nalijeme olej a osmažíme česnek, aby nezhnědl. Přidáme kroužky papriky a za občasného zamíchání podusíme. Přidáme kostky žraločího masa a 2-3 minuty dusíme. Vše zalijeme bílým vínem a prudce vyvaříme.

4

Přidáme pokrájená rajčata, sůl a čerstvě mletý pepř a při střední teplotě vše 7-8 minut dusíme. Přidáme oregano.

5

Přivedeme ve velkém hrnci k varu osolenou vodu a uvaříme těstoviny. Na servírovací míse těstoviny promícháme s připravenou omáčkou. Hotový pokrm podáváme horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept