Recept

Husí drůbky zadělávané

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 2326
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Cibule
1 ks Husí drůbky
1 ks Květák
30 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
80 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 198 kcal
Kilojoule 829kJ
6% Sacharidy 22 g
12% Tuky 9 g
14% Sodík 273 mg
13% Bílkoviny 8 g

Husí drůbky zadělávané postup přípravy receptu:

1

Očistíme a spaříme husí hlavu, krk, nohy a křídla. Musíme odstranit oči, zobák, sloupnout jazyk a vykrojit hltan, hrtan. Drůbky omyjeme ve studené vodě a nakrájíme.

2

Povaříme v osolené vodě na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, důkladně očištěný žaludek a srdce. Přidáme drůbky a vaříme doměkka.

3

Osmahneme na másle mouku do světle žluta, rozředíme vývarem z drůbků a povaříme na zahoustlou omáčku.

4

Přidáme k ochucení muškátový květ, vykoštěné drůbky a samostatně uvařený na růžičky rozporcovaný menší květák. Necháme krátce povařit a na konec zjemníme žloutkem.

5

Jako přílohu podáváme rýži, široké nudle nebo malé houskové knedlíčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept