Játrová paštika pečená v terině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrová paštika pečená v terině
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 23261 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
300 g | Anglická slanina |
2 ks | Cibule |
500 g | Játra vepřová |
20 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso libové |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
4 polévková lžíce | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 661,6mg |
Draslík | 651,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 27g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Játra vepřová, Olej sezamový, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř 4 barev, Petržel kudrnka, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Játrová paštika pečená v terině postup přípravy receptu:
1 | Omytá vepřová játra, vepřové maso a prorostlou slaninu pokrájíme na kousky a dvakrát přemeleme na masovém strojku. Pomletou směs dáme do mísy, osolíme a výrazně opepříme. |
2 | Cibuli a mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. V pánvi na rozehřátém másle dáme zpěnit pokrájenou cibuli s mrkví, zakryjeme pokličkou a chvíli dusíme. Pak k zelenině přidáme petrželku, vajíčka, mleté maso a důkladně vše promícháme. Dochutíme červeným vínem Madeirou a bílým vínem. |
3 | Vezmeme formu na terinu, vymažeme ji olejem a naplníme játrovou paštikou. Terinu zakryjeme víkem a vložíme do hrnce s vroucí vodou. Hrnec pak vložíme do předehřáté trouby na 160°C a paštiku pečeme 90 minut. |
4 | Upečenou terinu necháme vychladnout, pak nakrájíme porce a podáváme ji jako předkrm s čerstvou zeleninou. |