Bigoli s plody moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bigoli s plody moře
Bigoli s plody moře
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 23265 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
2 ks | Česnek |
120 g | Cibule |
300 g | Cuketa |
150 g | Garnát obecný |
250 g | Lilek |
30 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mušle slávky |
600 g | Mušle srdcovky |
50 ml | Olej olivový |
100 g | Paprika žlutá |
5 g | Pepř černý celý |
50 g | Petržel - nať |
150 g | Rak říční |
300 g | Těstoviny Bucatini |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 171,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 745,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 100,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cuketa, Lilek, Mušle slávky, Mušle srdcovky, Paprika žlutá, Pepř černý celý, Rak říční, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať, Těstoviny Bucatini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bigoli s plody moře postup přípravy receptu:
1 | Očistíme slávky, mušličky, vyloupeme ocásky garnátů a raků, odstraníme z nich černé střívko a pokrájíme je na kousky. Ve 2 různých pánvích postavíme na sporák mušličky a slávky. Do každé dáme po 1 stroužku rozmačkaného česneku, 1/2 nasekané petrželky, |
2 | 2 lžíce oleje a 1/2 bílého vína. Pánve zakryjeme pokličkou a prudce zvyšíme teplotu, mušličky a slávky necháme pod pokličkou otevřít. Potom je scedíme a vyloupeme ze skořápek. Skořápky vyhodíme. Tekutinu z obou pánví scedíme a uschováme. |
3 | Odkrojíme stopku lilku a pokrájíme ho, stejně jako cukety a papriky, rovněž na kosočtverečky, trochu osolíme a necháme okapat. |
4 | Cibuli nasekáme a osmažíme na zbývajícím oleji a másle tak, aby se nezbarvila. Přidáme na kousky pokrájené ocásky raka, garnáty a smažíme 2 minuty. Potom je vyndáme a udržujeme teplé. Vložíme do druhé pánve papriky a smažíme je rovněž 2 minuty, přidáme lilek a cukety a všechno ještě několik minut prudce podusíme. |
5 | K zelenině v pánvi přidáme špetku soli a mletého pepře, zmírníme teplotu a pod pokličkou vše ještě 15 minut podusíme. Nakonec přidáme plody moře, trochu tekutiny, kterou jste si uschovali, nasekanou bazalku a zbývající petrželku. Mezitím uvaříme těstoviny. Promícháme je s omáčkou a ihned podáváme. |