Kataifi s ořechy a skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kataifi s ořechy a skořicí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 23267 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 dl | Citronová šťáva |
900 g | Cukr krupice |
500 g | Kataifi |
250 g | Listové těsto |
150 g | Máslo čerstvé |
250 g | Ořechy vlašské |
5 g | Skořice mletá |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 12,8mg |
Draslík | 69,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kataifi, Listové těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kataifi s ořechy a skořicí postup přípravy receptu:
1 | Vymažeme plech máslem, položíme první vrstvu listového těsta, potřeme rozpuštěným máslem. Posypeme polovinou nudliček kataifi, na to dáme vrstvu drcených ořechů se skořicí, druhou polovinu nudliček a nakonec poslední vrstvu listového těsta. Ostrým nožem nařízneme jednotlivé porce a zalijeme zbytkem másla. Pečeme 30-40 ve středně vyhřáté troubě. Mezitím připravíme sirup na polití. Do kastrůlku dáme vodu, skořici, cukr, citronovou šťávu a povaříme 5 minut. Koláč ještě horký polijeme, aby se sirup dokonale vsáknul. |
Poznámka
Speciální nudličky kataifi lze koupit ve specializovaných prodejnách řeckých potravin, pokud nemáme originál, lze použít klasické nudlové těsto.