Zdravý recept

Syrová zelenina s koriandrovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 12 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 23268
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Omáčka
3 polévková lžíce Koriandr celý
1 ks Koriandr čerstvý
130 g Mascarpone
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Šafrán
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Voda pitná
Syrová zelenina s koriandrovou omáčkou
1 ks Čekanka
120 g Chřest bílý
120 g Kukuřice cukrová nakládaná
1 ks Paprika červená
8 ks Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 181 kcal
Kilojoule 757kJ
4% Sacharidy 14 g
16% Tuky 12 g
6% Sodík 111 mg
10% Bílkoviny 6 g

Syrová zelenina s koriandrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Chřest a kukuřičky povaříme odděleně ve dvou kastrůlcích přibližně 2 minuty. Vodu slijeme, chřest a kukuřičky ponoříme do studené vody, poté necháme okapat. Všechnu zeleninu upravíme na mísu a přikryjeme vlhkým ubrouskem.

2

Šafrán rozdrtíme v prstech a namočíme na 3 - 4 minuty do lžíce horké vody. Vody získá sytou zlatou barvu.

3

Do jiné misky dáme sýr mascarpone a do hladka utřeme. Přidáme vodu obarvenou šafránem, znovu utřeme. Přimícháme koriandr, pažitku, podle chutí osolíme a opepříme. Omáčku připravíme do misky, ozdobíme snítkami koriandru a podáváme s připravenou zeleninou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept