Vepřové maso s klobásami a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s klobásami a zeleninou
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 165 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23276 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
308 g | Fazole bílé |
0,3 kávová lžička | Hřebíček |
600 g | Kachní prsa |
400 g | Klobása Dunajská |
80 ml | Olej olivový |
1 ks | Pepř černý mletý |
80 ml | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
87 g | Strouhanka |
1 kg | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 167,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 391,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Fazole bílé, Hřebíček, Rajčata, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Klobása Dunajská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s klobásami a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Fazole necháme ve vodě přes noc nabobtnat. Scedíme a dáme do kastrolu, zalijeme vodou a 10 minut povaříme. Poté je scedíme. Vepřové maso nakrájíme, kůži odstraníme, kachní prsa rozdělíme na poloviny. Na 40 ml oleje opečeme vepřové z obou stran dozlatova. Fazole smícháme v hrnci s nasekanými cibulemi, prolisovaným česnekem, bobkovými listy, hřebíčkem a protlakem, masem, vodou a vše podusíme asi 1 a 1/2 hodiny. |
2 | Na zbytku oleje opečeme kachní prsa a klobásy, ty poté nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme 30 sekund ve vařící vodě, zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Fazolovou směs promícháme s klobásami, kousky kachního masa, rajčaty, solí a pepřem. Posypeme strouhankou a pečeme je 3/4 - 1 hodinu dozlatova. |