Jednoduchý recept

Špagety se slávkami a sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23279
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 kg Mušle slávky
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
250 g Rajčata
2 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Provolone
350 g Těstoviny Spaghettini
60 ml Víno bílé
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 080kJ
21% Sacharidy 77 g
34% Tuky 25 g
64% Sodík 1 g
81% Bílkoviny 46 g

Špagety se slávkami a sýrem postup přípravy receptu:

1

Očistíme slávky a omyjeme, petrželku nasekáme, spaříme rajčátka, oloupeme a překrojíme na poloviny.

2

Slávky dáme do pánve, zalijeme je 1 lžící oleje a bílým vínem, posypeme nasekanou petrželkou, zakryjeme pánev pokličkou a necháme je otevřít. Vyloupeme slávky ze skořápek a dáme do mísy. Tekutinu, v níž se vařily, uschováme.

3

Oloupeme česnek a lehce rozmačkáme. Dáme společně se zbývajícím olejem do pánve a smažíme tak, aby nezhnědl. Přidáme rajčata osolíme je, posypeme špetkou pepře a za občasného míchání je asi 5 minut prudce vaříme.

4

Přidáme slávky a několik lžic tekutiny z vaření, kterou jsme si uschovali. Vaříme ještě asi 2 minury.

5

Mezitím uvaříme špagety al dente, smícháme s připravenou omáčkou. Posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept