Pečená kachna po moravsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachna po moravsku
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 2328 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
1 ks | Kachna mražená |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 69,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachna po moravsku postup přípravy receptu:
1 | Kachnu očistíme a opláchneme, křídla složíme na záda a konce nožiček zasuneme do naříznuté kůže v zadní části. Osolíme a okmínujeme. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a dáme na dno pekáče. Položíme na ni kachnu, podlijeme trochou vody a dáme péct do vyhřáté trouby. |
3 | Během pečení kachnu obracíme a přeléváme vypečenou štávičkou, pečeme dozlatova. |
4 | Po upečení kachnu naporcujeme, na talířích přeléváme vypečenou štávou. |
5 | Nejvhodnější přílohou je bramborový knedlík a červené zelí. |
Kachna jedna báseň. Pekla jsem na 180 stupňů 2,5 hodiny pod pokličkou. Nejdříve jsem kačenu propíchala na tučných místech vidličkou, aby sádlo odtékalo . Ke konci jsem pekla 10 mim. bez víka.