Jednoduchý recept

Spaghettini se sardinkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23283

Ingredience

2 ks Ančovičky konzervované
70 g Cibule
80 g Fenykl čerstvý
20 g Hrozinky
50 g Muškátový oříšek
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
400 g Sardinka obecná
1 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny Spaghettini
3 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
5 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 012kJ
21% Sacharidy 77 g
46% Tuky 34 g
53% Sodík 1 g
70% Bílkoviny 39 g

Spaghettini se sardinkami postup přípravy receptu:

1

V misce necháme nabobtnat hrozinky. Vykucháme sardinky, odtrhneme jim hlavičku, vyjmeme páteř, propláchneme je a rozdělíme na 2-3 díly. Očistíme fenykl, omyjeme ho a chvíli povaříme v osolené vodě, nahrubo nasekáme a tekutinu, ve které jsme ho vařili, uschováme.

2

Omyjeme ančovičky, abychom je zbavili soli, vykostíme je a pokrájíme na kousky. Česnek a cibuli jemně nasekáme. Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje a česnek a cibuli na něm osmažíme.

3

Přidáme pokrájené ančovičky a za stálého míchání je necháme rozpustit. Přidáme fenykl, nabobtnalé a nasekané hrozinky a piniová semínka a 1 minutu vše dusíme. Přidáme šafrán rozmíchaný ve sklenici vody a po špetce soli a pepře.

4

V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej, osmažíme na něm kousky čerstvých sardinek, přidáme fenykl a všechno asi 2 minuty podusíme. V hrnci, ve kterém jsme vařili fenykl, uvaříme těstoviny. Smícháme je s omáčkou a podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept