Spaghettini se sardinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spaghettini se sardinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23283 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Ančovičky konzervované |
1 stroužek | Česnek |
70 g | Cibule |
80 g | Fenykl čerstvý |
20 g | Hrozinky |
50 g | Muškátový oříšek |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Šafrán |
400 g | Sardinka obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Spaghettini |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 19,1mg |
Draslík | 354,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 55,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Cibule, Fenykl čerstvý, Hrozinky, Muškátový oříšek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán, Sardinka obecná, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spaghettini se sardinkami postup přípravy receptu:
1 | V misce necháme nabobtnat hrozinky. Vykucháme sardinky, odtrhneme jim hlavičku, vyjmeme páteř, propláchneme je a rozdělíme na 2-3 díly. Očistíme fenykl, omyjeme ho a chvíli povaříme v osolené vodě, nahrubo nasekáme a tekutinu, ve které jsme ho vařili, uschováme. |
2 | Omyjeme ančovičky, abychom je zbavili soli, vykostíme je a pokrájíme na kousky. Česnek a cibuli jemně nasekáme. Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje a česnek a cibuli na něm osmažíme. |
3 | Přidáme pokrájené ančovičky a za stálého míchání je necháme rozpustit. Přidáme fenykl, nabobtnalé a nasekané hrozinky a piniová semínka a 1 minutu vše dusíme. Přidáme šafrán rozmíchaný ve sklenici vody a po špetce soli a pepře. |
4 | V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej, osmažíme na něm kousky čerstvých sardinek, přidáme fenykl a všechno asi 2 minuty podusíme. V hrnci, ve kterém jsme vařili fenykl, uvaříme těstoviny. Smícháme je s omáčkou a podáváme horké. |