Bílé fazole na bretaňský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé fazole na bretaňský způsob
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 23286 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
30 g | Cibule |
400 g | Fazole bílé |
30 g | Karotka |
100 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Omáčka rajčatová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
30 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé, Karotka, Omáčka rajčatová, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé fazole na bretaňský způsob postup přípravy receptu:
1 | Fazole vaříme s cibulí a karotkou doměkka asi 45 minut, scedíme a necháme okapat. Do ještě teplých fazolí vmícháme máslo, hustou rajčatovou omáčku, osolíme, opepříme a přimícháme posekanou petrželku spolu s orestovanou posekanou šalotkou. |
2 | Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo klobásám. |