Bílé fazole na lyonský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé fazole na lyonský způsob
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 23288 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Ochucení | |
---|---|
50 g | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
15 g | Pažitka |
15 g | Petržel kudrnka |
Bílé fazole na lyonský způsob | |
30 g | Cibule |
400 g | Fazole bílé |
30 g | Karotka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pažitka, Cibule, Fazole bílé, Karotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé fazole na lyonský způsob postup přípravy receptu:
1 | Předem namočené fazole vaříme spolu s kouskem cibule, karotky a snítkou petrželky 45 minut doměkka, scedíme a necháme okapat. |
2 | Do teplých fazolí vmícháme posekanou petrželku, nadrobno nakrájenou a na másle orestovanou cibulku, osolíme a opeříme. Nakonec posypeme najemno pokrájenou pažitkou. |
3 | Podáváme jako přílohu k pečenému masu. |