Fettucini s mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettucini s mušlemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23289 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Artyčoky |
50 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
700 g | Mušle svatojakubské |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Fettuccine |
100 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 136g |
---|---|
Cholesterol | 31,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 69g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 110,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Bazalka, Česnek, Citrony, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mušle svatojakubské, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettucini s mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Jeden stroužek česneku nasekáme a druhý trochu rozmačkáme. Omyjeme petrželku a bazalku a odděleně nasekáme. Očistíme artyčoky, odkrojíme stonky, pokrájíme je na tenké plátky a dáme do mísy se studenou vodou s přídavkem citronové šťávy. |
2 | Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Mušle nasypeme do pánve, přidáme rozmačkaný česnek, trochu nasekané petrželky, bílé víno a při sřední teplotě je pod pokličkou necháme otevřít. Mušličky vyloupeme ze skořápek a přes jemné sítko scedíme tekutinu, v níž se vařily, uschováme. |
3 | Do jiné pánve nalijeme olej a osmažíme na něm nasekaný česnek a přidáme scezené a osušené plátky artyčoků. Za občasného zamíchání je podusíme, přidáme po špetce soli a pepře, rajčata a 3-4 lžíce uschované tekutiny z vaření mušlí a ještě 15 minut povaříme. Potom přidáme vyloupané mušle a nasekanou petrželku a bazalku. |
4 | V hrnci uvaříme těstoviny a scezené promícháme s omáčkou. |
5 | Hotový pokrm ihned podáváme. |