Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23297

Ingredience

80 g Bazalka
100 ml Olej olivový
10 g Oříšky piniové
5 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata
10 g Sůl
250 g Tuňák obecný
350 g Těstoviny Fettuccine
1 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 703 kcal
Kilojoule 2 943kJ
19% Sacharidy 69 g
45% Tuky 34 g
50% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 32 g

Fettuccine s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si pesto. Bazalku, česnek a piniová semínka dáme do mixéru a trochu rozmixujeme. Přidáme špetku soli a opět mixujeme. Nakonec přidáme 1/2 oleje a všechno rozmixujeme na jemnou pastu. Přendáme ji do misky a za stálého míchání postupně přiléváme zbytek oleje.

2

Ve vařící vodě spaříme rajčata, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Šalotku jemně nasekáme. Omyjeme rybí maso a nakrájíme na kostky.

3

Do pánve nalijeme olej a osmažíme na něm nasekanou šalotku, přidáme kostky tuňáka a při vyšší teplotě je po všech stranách osmažíme dozlatova. Osolíme a opepříme, přidáme kostičky rajčat a vše 5-6 minut podusíme. Nakonec vmícháme pesto.

4

Uvaříme těstoviny, přidáme do pánve s tuňákem, promícháme, chvíli prohříváme a horké podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept