Soljanka z hovězí svíčkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Soljanka z hovězí svíčkové
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 233 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Česnek |
166 g | Cibule |
66 g | Citrony |
1000 g | Hovězí svíčková |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
330 g | Okurky nakládané |
7 g | Paprika mletá sladká |
66 g | Protlak rajčatový |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
30 ml | Víno červené |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 51,5mg |
Draslík | 418,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 434,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Hovězí svíčková, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Soljanka z hovězí svíčkové postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme ji na části tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a nakrájené maso a vše společně podusíme. Maso osolíme, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka. |
3 | Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak a znovu osmahneme. Podlijeme vlažnou vodou, rozmícháme, přidáme omytý citron nakrájený na plátky, přilijeme červené víno a dusíme doměkka. |
4 | Nakonec maso dosolíme a do šťávy přimícháme na drobné kostky nakrájené okurky a třený česnek, podušený na zbylém tuku. |
5 | Vše ještě chvíli podusíme a podáváme. |