Slepice na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice na smetaně
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 2330 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
60 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Nové koření celé |
3 ks | Pepř černý celý |
1300 g | Slepice |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 278,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 78,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slepice, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Slepici omyjeme, rozdělíme na porce a osolíme. |
2 | Na másle osmahneme očištěnou a nakrájenou zeleninu, cibuli a dle chuti přidáme divoké koření. Mírně zalijeme vodou. |
3 | Přidáme porce slepice a dusíme pod pokličkou asi hodinu a půl, během dušení obracíme a podléváme teplou vodou. |
4 | Po změknutí zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a necháme provařit. |
5 | Pak vyjmeme maso, omáčku přecedíme a dochutíme citronovou šťávou, hořčicí a cukrem. |
6 | Jako přílohu podáváme houskové knedlíky, případně rýži. |