Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 23312
Kategorie: Bábovky

Ingredience

115 g Čokoláda na vaření
740 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
450 g Máslo čerstvé
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Tresť vanilková
10 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

75% Kalorie 1,476 kcal
Kilojoule 6 176kJ
49% Sacharidy 178 g
104% Tuky 78 g
7% Sodík 140 mg
36% Bílkoviny 20 g
Bábovka s čokoládou

Bábovka s čokoládou postup přípravy receptu:

1

Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou.

2

Troubu předehřejeme na 180 °C.

3

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.

4

V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. V další míse mixerem rozšleháme změklé máslo s cukrem a esencí do pěny. Postupně při malých otáčkách přidáváme vejce a mouku.

5

Třetinu hotového těsta dáme stranou a smícháme s rozpuštěnou čokoládou.

6

Na dno formy dáme polovinu světlého těsta, poté tmavé těsto a poslední opět světlé těsto a pečeme zhruba hodinu a tři čtvrtě. Abychom vršek bábovky neměli připálený, v polovině pečení bábovku přikryjeme alobalem. Do bábovky vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je bábovka hotová. Necháme ji ve formě asi čtvrt hodiny zchladnout, pak ji opatrně vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Poté bábovku posypeme moučkovým cukrem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept