Bábovka s čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka s čokoládou
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 23312 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
115 g | Čokoláda na vaření |
740 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
450 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 135g |
---|---|
Cholesterol | 498,9mg |
Draslík | 165,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 85,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovka s čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou. |
2 | Troubu předehřejeme na 180 °C. |
3 | Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. |
4 | V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. V další míse mixerem rozšleháme změklé máslo s cukrem a esencí do pěny. Postupně při malých otáčkách přidáváme vejce a mouku. |
5 | Třetinu hotového těsta dáme stranou a smícháme s rozpuštěnou čokoládou. |
6 | Na dno formy dáme polovinu světlého těsta, poté tmavé těsto a poslední opět světlé těsto a pečeme zhruba hodinu a tři čtvrtě. Abychom vršek bábovky neměli připálený, v polovině pečení bábovku přikryjeme alobalem. Do bábovky vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je bábovka hotová. Necháme ji ve formě asi čtvrt hodiny zchladnout, pak ji opatrně vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Poté bábovku posypeme moučkovým cukrem. |