Recept

Bábovka s polevou z instantní kávy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23314
Kategorie: Bábovky

Ingredience

2 kávová lžička Citronová kůra
925 g Cukr moučkový
4 kávová lžička Káva instantní
1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
165 g Máslo čerstvé
285 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
125 ml Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Tresť vanilková
7 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná
1 kávová lžička Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,261 kcal
Kilojoule 5 277kJ
53% Sacharidy 191 g
68% Tuky 51 g
7% Sodík 138 mg
25% Bílkoviny 14 g

Bábovka s polevou z instantní kávy postup přípravy receptu:

1

Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou.

2

Troubu předehřejeme na 170 °C.

3

Žloutky oddělíme od bílků.

4

V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, solí a s 225 g cukru. Ve směsi uděláme důlek, do něj vlijeme olej, žloutky, vodu, přidáme esenci, strouhanou citronovou kůru a metlou vyšleháme hladké těsto.

5

V další míse z bílků našleháme mixerem tuhý sníh a přidáme kysanou smetanu, 120 g cukru a znovu vyšleháme pevný sníh. Do něj opatrně "zabalíme" moučnou směs.

6

Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 1 hodinu. Do bábovky vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je bábovka hotová. Hned po upečení nasaíme bábovku na hrdlo láhve, případně velkého kovového trychtýře a necháme vychladnout. Poté přeneseme na servírovací mísu či talíř.

7

V mezičase, než bábovka vychladne, připravíme krém.

8

Instantní kávu smícháme se 4 lžícemi horké vody a necháme zchladnout.

9

Šlehačem ušleháme 575 g cukru s máslem, přidáme vychladlou kávu a vyšleháme hladký krém.

10

Bábovku zdobíme krémem pomocí širokého nože nebo stěrky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept