Bábovka s pomerančovou příchutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka s pomerančovou příchutí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23316 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
500 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr moučkový |
250 g | Máslo čerstvé |
900 g | Mouka polohrubá |
100 g | Pomerančová kůra |
250 ml | Pomerančová šťáva |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103g |
---|---|
Cholesterol | 127,2mg |
Draslík | 172,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovka s pomerančovou příchutí postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme máslo s cukrem do pěny, přidáme máslo a ušleháme do hladka, nakonec přidáme ostatní suroviny a šleháme asi 5 minut, dokud těsto nezhoustne. Nalijeme do vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 60 minut. Po vyklopení z formy posypeme práškovým cukrem. |
Poznámka
Množství surovin je na velkou bábovkovou formu, pokud máte menší, zredukujte suroviny na polovinu.