Recept

Dort z mrkve s polevou z javorového sirupu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 23321

Ingredience

115 g Cukr krupice
405 g Cukr moučkový
85 g Hrozinky
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
170 g Mouka pšeničná hladká T 650
450 g Mrkev kořen
90 g Máslo čerstvé
300 ml Olej slunečnicový
115 g Ořechy vlašské
65 ml Sirup javorový
2 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Tresť vanilková
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 957 kcal
Kilojoule 4 003kJ
28% Sacharidy 101 g
252% Tuky 189 g
5% Sodík 108 mg
16% Bílkoviny 9 g

Dort z mrkve s polevou z javorového sirupu postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem.

2

Troubu předehřejeme na 180°C.

3

Nastrouháme oloupanou a omytou mrkev.

4

V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, skořicí a solí.

5

V další míse našleháme mixérem vejce s 55 g moučkového cukru a krupicového cukru do husté pěny, přidáme vanilkovou tresť a olej. Po částech vmícháme mouku, strouhanou mrkev, posekané ořechy a hrozinky.

6

Hotové těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 40 min. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je hotové. Ve formě necháme těsto asi čtvrt hodiny zchladnout, poté je vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladlo.

7

V mezičase, než dort vychladne, si připravíme polevu.

8

85 g změklého másla ušleháme s polovinou ze 350 g moučkového cukru, poté všleháme javorový sirup a druhou polovinu cukru.

9

Polevu pomocí širokého nože rozetřeme na vršek i po obvodu dortu, který nakrájíme na kostky a zdobíme půlkami vlašských ořechů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept