Kachna na hruškách a oříšcích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna na hruškách a oříšcích
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 115 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23323 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bramborová kaše |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
3 ks | Hrušky |
6 ks | Kachní prsa |
60 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
5 g | Skořice celá |
5 g | Sůl |
5 g | Tymián sušený |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 122,8mg |
Draslík | 793,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 127,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Česnek, Cibule, Hrozinky, Hrušky, Oříšky piniové, Skořice celá, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna na hruškách a oříšcích postup přípravy receptu:
1 | Kachnu osmahneme na oleji dozlatova. Uložíme ji do zapékací mísy i s tukem kromě jedné polévkové lžíce. Na té osmahneme plátky cibule dozlatova, kus skořice, tymián, vývar a směsí zalijeme kachnu. Tu povaříme hodinu a čtvrt. |
2 | Oloupeme hrušky, rozpůlíme, zbavíme jádřince. Půlky osmahneme na oleji. Česnek, oříšky, šafrán rozdrtíme a zamícháme. Pastu přidáme k masu s hrozinkami a hruškami a pečeme je dalších patnáct minut doměkka. Maso osolíme, opepříme, posypeme petrželkou a podáváme ho s bramborovou kaší a zeleninou. |