Králík na bylinkách a víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na bylinkách a víně
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23324 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
200 g | Cibule |
750 g | Králičí maso |
20 ml | Ocet vinný |
120 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
310 ml | Víno bílé |
170 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 106,9mg |
Draslík | 807,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 444,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Králičí maso, Ocet vinný, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na bylinkách a víně postup přípravy receptu:
1 | Malé porce masa přelijeme vínem, octem, posypeme oreganem, bobkovými listy a necháme je přes noc marinovat. |
2 | Pak maso osušíme a odložíme. Opečeme ho na oleji dozlatova. Maso vyndáme a vložíme malé oloupené cibulky, vyjmeme je a vložíme nasekanou chilli papričku, plátky česneku a mletou papriku. Směs minutu zapékáme, smícháme ji s vývarem a marinádou, vše trochu osolíme, opepříme. |
3 | Do pánve dáme maso a cibulky, přivedeme do varu, maso přikryjeme pokličkou, dusíme ho čtyřicet pět minut doměkka. Pokrm ozdobíme petrželkou a bazalkou. |