Kachna na granátových jablkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna na granátových jablkách
Kachna na granátových jablkách
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23325 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
65 ml | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
6 ks | Jablko granátové |
1 kg | Kachní prsa |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
80 ml | Olej olivový |
1 hrst | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 128,3mg |
Draslík | 616,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 79,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablko granátové, Kurkuma, Ořechy vlašské, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna na granátových jablkách postup přípravy receptu:
1 | Na polovině oleje necháme zesklovatět kolečka cibule a kurkumu. Přidáme ořechy, vývar, sůl a pepř. Směs vaříme zakrytou dvacet minut. Jablka rozkrojíme napůl, zbavíme je semínek, polovinu rozmixujeme a vmícháme cukr a citronovou šťávu. |
2 | Kachnu několikrát nařežeme z obou stran, grilujeme ji asi deset minut, pak ji otočíme a pečeme čtyři minuty. |
3 | K masu přidáme granátovou směs, cibuli, citron, pomeranč, zbytky jablka a okamžitě podáváme. |