Strouhání - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Strouhání
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2333 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113,1mg |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Strouhání postup přípravy receptu:
1 | Z vejce a mouky vypracujeme velmi tuhé nudlové těsto. |
2 | Těsto nastrouháme na jemném nebo hrubém struhadle na vál do tenké vrstvy. |
3 | Takto nastrouhané těsto necháme zaschnout a po zaschnutí jej vsypeme do vývaru. |
4 | Vaříme cca 6-8 minut. |
Poznámka
Hrubé mouky by mělo být přibližně dvojnásobné množství jako vajíčka.
Parádní recept na domácí strouhání. Je to rychlovka a pochutnáte si více, než třeba na kupovaných polévkových těstovinách. Doporučuji vyzkoušet. Měla jsem drůbeží vývar a z tohoto množství by mohlo být cca 5 porcí.