Hruškový salát s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškový salát s kuřecím masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23331 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
3 ks | Hrušky |
250 g | Kuřecí prsa |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
20 ks | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tabasco |
1 polévková lžíce | Tuk |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 40,7mg |
Draslík | 432,9mg |
Vláknina | 53g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrušky, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Tabasco, Tuk, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kuřecí prsa, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškový salát s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém tuku dozlatova. Vyjmeme z pánve a necháme vychladnout. |
2 | Z citronové šťávy, nasekaných bylinek, oloupané, nadrobno nakrájené cibule, soli, cukru, tabasca, vína a oleje umícháme zálivku. |
3 | Opečené maso nakrájíme na kousky. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Spolu s vypeckovanými olivami je přimícháme k masu, salát přelijeme zálivkou a podáváme. |