Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23335

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 špetka Kurkuma
3 ks Křepelka
16 plátek Listové těsto
72 g Mandle
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Skořice celá
1 špetka Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
6 ks Vejce slepičí
170 ml Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 719kJ
4% Sacharidy 14 g
38% Tuky 28 g
13% Sodík 254 mg
49% Bílkoviny 28 g

Křepelčí koláč postup přípravy receptu:

1

Křepelky omyjeme a spolu s máslem, nasekanou cibulí, kouskem skořice, zázvorem, koriandrem, petrželkou, kurkumou, solí a pepřem vložíme do hrnce. Přilijeme vodu, aby všechno zakryla, hodinu směs povaříme. Vývar dáme stranou.

2

Křepelky vykostíme, maso nakrájíme na kousky. Smícháme cukr, skořici a nasekané mandle. Rozmícháme 170 ml vody s vejci, osolíme, opepříme a povaříme dohusta. Těsto dáme do vymazané kulaté formy, pomažeme máslem, vložíme dalších pět vrstev, posypeme mandlovou směsí, polovinou vaječné směsi a pokapeme vývarem. Vložíme další čtyři vrstvy těsta, pomažeme je máslem, přikryjeme masem, zalijeme zbytkem vaječné směsi a vývarem. Směs přikryjeme zbývajícím těstem, potřeme máslem a zamačkáme dovnitř.

3

Koláč potřeme žloutkem a pečeme ho čtyřicet minut, pak patnáct minut při vyšší teplotě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept