Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23338

Ingredience

2 ks Citrony
50 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
1 dl Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
250 g Treska aljašská
300 g Těstoviny Tagliatelle

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 923kJ
17% Sacharidy 62 g
20% Tuky 15 g
55% Sodík 1 g
39% Bílkoviny 22 g

Tagliatelle s treskou postup přípravy receptu:

1

Rybí plátky omyjeme, osušíme, pokrájíme na kousky. Omyjeme citrony, oloupeme kůru (jen žlutou část), jemně ji nasekáme. Nasypeme ji do pánvičky, zalijeme studenou vodou. Uvedeme do varu a kůru asi 2 minuty vaříme, pak ji scedíme, znovu dáme do pánvičky, zalijeme studenou vodou a ještě jednou 2 minuty povaříme. Scedíme ji a dáme stranou.

2

V pánvi rozehřejeme 30 g másla, přidáme nasekanou citronovou kůru a několik minut ji smažíme. Přidáme smetanu, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a necháme omáčku zčásti vyvařit.

3

Mezitím v jiné pánvi rozehřejeme zbývající máslo, přidáme kousky rybího masa a 2-3 minuty je smažíme, aby byly po všech stranách lehce dozlatova. Přidáme po špetce soli a pepře. Uvaříme těstoviny a scedíme je ve chvíli, kdy budou al dente. Přidáme je do pánve s citronovou omáčkou, k nim kousky rybího masa a vše chvíli povaříme. Hotový pokrm horký podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept