Tagliatelle s treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s treskou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23338 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Citrony |
50 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
300 g | Těstoviny Tagliatelle |
250 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 48,1mg |
Draslík | 340,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 31,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s treskou postup přípravy receptu:
1 | Rybí plátky omyjeme, osušíme, pokrájíme na kousky. Omyjeme citrony, oloupeme kůru (jen žlutou část), jemně ji nasekáme. Nasypeme ji do pánvičky, zalijeme studenou vodou. Uvedeme do varu a kůru asi 2 minuty vaříme, pak ji scedíme, znovu dáme do pánvičky, zalijeme studenou vodou a ještě jednou 2 minuty povaříme. Scedíme ji a dáme stranou. |
2 | V pánvi rozehřejeme 30 g másla, přidáme nasekanou citronovou kůru a několik minut ji smažíme. Přidáme smetanu, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a necháme omáčku zčásti vyvařit. |
3 | Mezitím v jiné pánvi rozehřejeme zbývající máslo, přidáme kousky rybího masa a 2-3 minuty je smažíme, aby byly po všech stranách lehce dozlatova. Přidáme po špetce soli a pepře. Uvaříme těstoviny a scedíme je ve chvíli, kdy budou al dente. Přidáme je do pánve s citronovou omáčkou, k nim kousky rybího masa a vše chvíli povaříme. Hotový pokrm horký podáváme. |