Nočky moučné třené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nočky moučné třené
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2334 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
240 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113,1mg |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nočky moučné třené postup přípravy receptu:
1 | S máslem utřeme vejce a troškou mouky. Přidáme mléko, špetku soli a postupně budeme přidávat zbylou mouku. |
2 | Těsto musíme velmi dobře vypracovat. |
3 | Jakmile máme těsto vypracované, vezmeme si malou lžičku, kterou budeme namáčet do horké vody. Postupně budeme nabírat těsto a tvarovat ho do podlouhlých nočků, které klepnutím vhazujeme do vařící polévky. |
4 | Nočky povaříme ještě cca 8-10 minut. |
Poznámka
Hrubé mouky použijeme přiměřené množství.