Taglierini s mořským jazykem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Taglierini s mořským jazykem
Taglierini s mořským jazykem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23341 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Mořský jazyk |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
300 g | Těstoviny Tagliatelle |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 292,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 351,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mořský jazyk, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Taglierini s mořským jazykem postup přípravy receptu:
1 | Rybí plátky omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme šalotku, omyjeme ji a jemně nasekáme. Opereme pažitku a nasekáme ji na kousky. |
2 | Do pánve nalijeme olej a osmažíme na něm nasekanou šalotku tak, aby nestačila zhnědnout. Přidáme pokrájené rybí maso, za častého míchání je chvíli smažíme. Přilijeme bílé víno, necháme je prudce vyvařit. Přidáme špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, na kousky nasekanou pažitku a vše dobře promícháme. |
3 | Mezitím uvedeme ve velkém hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Ve chvíli, kdy budou al dente, je scedíme, promícháme s omáčkou a ihned podáváme. |