Jednoduchý recept

Paštičky s kuřecím masem a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 23343
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

120 g Chřest bílý
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Estragon
400 g Kuřecí prsa
150 g Mascarpone
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Víno bílé
150 ml Voda pitná
1 balení Želatina čirá

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 110kJ
2% Sacharidy 6 g
21% Tuky 16 g
9% Sodík 188 mg
44% Bílkoviny 25 g

Paštičky s kuřecím masem a chřestem postup přípravy receptu:

1

Z citronu odkrojíme proužek kůry a vymačkáme šťávu. Citronovou kůru, kuřecí maso, estragon a vodu dáme do kastrolu, osolíme a opepříme podle chuti, maso 20 minut dusíme. Poté maso vyjmeme a šťávu přecedíme. V kastrolu 5 minut povaříme chřest, scedíme, odřízneme a odložíme 4cm vrcholky a zbytek chřestu na drobno nakrájíme.

2

Odloženou šťávu z masa dolijeme vodou do objemu 160 ml a vmícháme do ní bílé víno. Do 4 lžic směsi nasypeme 1/2 lžičky želatiny, necháme 2 minuty bobtnat, postavíme nad hrnec s vroucí vodou a 2-3 minuty za stálého míchání zahříváme. Želatinu rozdělíme do 4 formiček na paštičky a chladíme 5 minut. Do každé formičky vložíme 2 kousky chřestu a chladíme do ztuhnutí. Zbývající želatinu rozpustíme ve zbývajícím vývaru a víně a zahřejeme nad párou.

3

Kuřecí maso nakrájíme a rozmixujeme s citronovou šťávou, sýrem mascarpone a želatinou. Vmícháme nakrájený chřest a estragon, osolíme a opepříme. Směs rozdělíme do formiček a uložíme na hodinu do chladničky. Poté formičky chvilku nahřejeme v horké vodě, paštičky vyklopíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept