Paštičky s kuřecím masem a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštičky s kuřecím masem a chřestem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23343 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
120 g | Chřest bílý |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Estragon |
400 g | Kuřecí prsa |
150 g | Mascarpone |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
150 ml | Voda pitná |
1 balení | Želatina čirá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 109,4mg |
Draslík | 530,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 348,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citrony, Estragon, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mascarpone, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Želatina čirá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Paštičky s kuřecím masem a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Z citronu odkrojíme proužek kůry a vymačkáme šťávu. Citronovou kůru, kuřecí maso, estragon a vodu dáme do kastrolu, osolíme a opepříme podle chuti, maso 20 minut dusíme. Poté maso vyjmeme a šťávu přecedíme. V kastrolu 5 minut povaříme chřest, scedíme, odřízneme a odložíme 4cm vrcholky a zbytek chřestu na drobno nakrájíme. |
2 | Odloženou šťávu z masa dolijeme vodou do objemu 160 ml a vmícháme do ní bílé víno. Do 4 lžic směsi nasypeme 1/2 lžičky želatiny, necháme 2 minuty bobtnat, postavíme nad hrnec s vroucí vodou a 2-3 minuty za stálého míchání zahříváme. Želatinu rozdělíme do 4 formiček na paštičky a chladíme 5 minut. Do každé formičky vložíme 2 kousky chřestu a chladíme do ztuhnutí. Zbývající želatinu rozpustíme ve zbývajícím vývaru a víně a zahřejeme nad párou. |
3 | Kuřecí maso nakrájíme a rozmixujeme s citronovou šťávou, sýrem mascarpone a želatinou. Vmícháme nakrájený chřest a estragon, osolíme a opepříme. Směs rozdělíme do formiček a uložíme na hodinu do chladničky. Poté formičky chvilku nahřejeme v horké vodě, paštičky vyklopíme a podáváme. |